Vuxenläger 6/6 - 12/6

Först veckan av lägersommren består alltid av två vuxenläger. Ett med start på söndagen och avslutning på tisdagen, det andra drar sedan igång på onsdagen och håller på till lördag. Dessa två läger brukar vara väldigt populära och i år var inget undantag. Anmälningarna strömmade in och de blev fulla nästan innan vi lagt ut tiderna för sommarens läger.  

Vi försöker ju förnya ridlägren för varje år som går och den stora grejen detta år innehåller bland annat en tjur!

Bruksbanan ser i år lite annorlunda ut då vi blandat in Working Equitation i den. Working Equitation är en tävlingsgren inom ridsporten och man kan säga att det är en kombintion av bruksridning och dressyr. Vi har tagit några moment från detta och förlagt dessa till ridhuset under brukstävlingen. Bland annat skall man rida runt tunnor, öppna och stänga en grind, plocka upp ett “svärd” från en tunna och sedan rida med den mot tjuren och ta en ring med hjälp av svärdet. I förhand trodde vi många av hästarna skulle bli livrädda för tjuren och inte våga gå nära, men de vande sig snabbt och insåg att den inte var så farlig.



Egentligen är det inte mycket som skiljer vuxenlägren ifrån ungdomslägren utan de har samling, teori och lektionsridning. Kanske är det lite mindre lekande och ganska mycket mer kaffedrickande men det är samma trevliga stämmning. Och deltagarna är ju faktiskt här för samma sak, gammal som ung, och det är ju naturligtvis dessa fantstiska hästar!



Alla vi på Nybygget vill tacka för två väldigt trevliga läger och hoppas att vi syns nästa år igen!
Ett specillt tack till Ami som varit i köket och gjort fantastisk mat hela veckan!

Mer bilder finns att titta på här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0