Ledarträff

Förra helgen var det dags för den årliga ledarträffen på Nybygget då alla ledare som ska jobba i sommar kommer och får lite information inför sommaren och lära känna varandra lite. Mycket information blir det under de två dagarna och så blev det en hel del träning på olika lekar som kommer lekas i sommar.



Vi kan hälsa att det är ett gäng duktiga och taggade ungdomsledare som kommer göra era ridläger till ett minne för livet!

Och för att underlätta arbetet lite under sommaren har jag försökt lära Jullan öppna ensilagebalar. Det såg lovande ut till en början

Men sen blev det för jobbigt så det blev vila istället…

Så vi ska nog inte förvänta oss så mycket hjälp ändå ;)


Fullbokade ridläger!

Nu kan vi meddela att alla sommarens ridläger är fullbokade och vi vill tacka alla som anmält sig. Nu är vi många som längtar efter sommaren!

Förhoppningsvis har ju all snö hunnit smälta tills första ridlägret börjar men som det ser ut nu framför uteboxarna så kan det vara svårt att tro!


Mycket snö har vi det här och förra veckan hade vi köldrekord på minus 31,5 grader. Men idag värmer solen och hopp om vår finns fortfarande :)

 

 


Inridning

Det är verkligen vinter ute nu! Massor med snö och massor med minusgrader. Snön är väldigt uppskattad, framför allt för att det är så roligt att galoppera i den, men alla dessa minusgrader är mindre uppskattade. En natt var det runt 29 minus här och det är väl i kallaste laget! Kylan har dock medfört att det det tillkommit en liten krabat i stallet. Det är lite för kallt för ett litet lamm att bo i fårhuset på Skirsnäs så mamma och lamm får bo i en box i gamla stallet ett tag framöver. Hästarna var till en början lite fundersamma men har nu vant sig. Mamma får har kommit in i rutinerna och bääar förtjust när det är dags för fodring och lammet är en nyfiken krabat som gärna kommer fram och hälsar.

Både Gullspira och Blixten är ju, som vi skrivit om tidigare, i en ålder där man kan börja rida in dem lite försiktigt. Gullspira, som faktiskt är ett par månader äldre, är den som har kommit längst. Henne kan man rida ut på i skogen i sällskap med en annan häst utan några som helst problem och verkar tycka att det är trevligt att bli riden. Hon har även galopperat med ryttare några gånger nu.

Blixten som är lite “valpigare” har inte riktigt kommit lika långt. Han är sutten på två gånger och det har gått bra! Nu är tanken att han skall börja ridas lite mer så även han kan få komma ut i skogen på lite äventyr :)


Inte långt kvar!

Nu är det inte långt kvar tills sommarens ridläger börjar, faktiskt bara 54 dagar innan första vuxenlägret drar igång. Skulle kunna tänka mig att det är många där hemma som nu lite smått börjar fundera på hur erat läger kommer bli, “vilken häst kommer jag få?”, “hur kommer mina lägerkompisar vara?” och “vilka ungdomsledare kommer jobba?” osv. Och på tal om ledarna så tänkte jag här berätta en liten hemlighet. Ni som har varit här förut på läger kanske vet att ledarna brukar sucka och se lite trötta ut och mumla något om att de har så mycket att göra. Det stämmer inte riktig och här kommer nu bildbevis som visar att när inte ni deltagare ser så roar de sig för fullt!



De brukar passa på att rida lite…



…äta godis…



…bada i poolen…



…bete sig allmänt konstigt…



…hoppa studsmatta…



…tvinga stackars hästar posera på diverse bilder.

Så nu vet ni och låt er inte luras i sommar nu när de låtsas slita sig svettiga ;)


RSS 2.0