Recept från vuxenlägret

Det var flera stycken på vuxenlägret som efterfrågade recept från Ami. Äntligen kommer de  :)

Kyckling ensilada ca 4port:

3st stora kycklingfiléer
1st gul lök
1st paprika
champinjoner (valfritt)
1-2 dl grädde
8st tortilla bröd
5dl lätt creme fraish
1 burk krossade tomater
1 klyfta vitlök
2st taco kryddmix
2-5 msk sweet chilisås (beronde på hur starkt man vill ha det)
riven ost

Börja med att hacka kycklingen i bitar och stek den. Stek även löken, paprikan och champinjonerna. Blanda den stekta kycklingen med grönsakerna häll i grädden och 1 påse tacokrydda, låt små koka en liten stund. Lägg sedan blandningen i tortilla bröden (ca 2 stora msk i varje) vik in kanterna och lägg i en djup form.
Blanda creme fraishen, krossade tomaterna, pressade vitlöken, 1 påse taco krydda och sweet chili såsen. Häll sedan över blandningen över tortillasen och den rivna osten. In i ugnen på 225 c i ca 30 min. Servera gärna med sallad till!

Pasta med champinjonsås ca 4 port

Pasta
ca 500g färska skogschampinjoner
1-2 vitlöks klyftor
ca 5 st soltorkade tomater i olja
1-2 pkt bacon
3dl grädde
salt och vitpeppar

Skiva ner champinjonerna och den soltorkade tomaterna. Stek den sedan i oljan från soltorkade tomaterna och pressa i vitlöken. Salta och peppra lite lagomt. Häll sedan på grädden och ca 1 dl vatten, låt det stå och koka ihop. Knaper stek baconen vi sidan om och strö över.

Cheesecake 6 port.

3 ägg
1,5 dl strösocker
1 pkt philadelfia ost
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 bunkar
10 st digestivekex

Bunke 1:
Vispa äggvitorna tills man kan sätta bunken upp och ner utan att det rör sig.

Bunke 2:
Vispa grädden.

Bunke 3:
Vispa ägggulorna, philadelfia osten, sockret och vaniljsockret tills det blir en smet.

Vispa sedan ihop bunke 2 och 3 och blanda sedan ner bunke 1 försiktigt. Smula sönder kexen och läggg i botten i en djupform, häll över smeten. Lägg in det i frysen minst 16h. Ta fram en halv timme innan servering. Man kan även mixa ner bär eller frukt i bunke 3.

Kladdkaka 12-16 port.

100g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 C. Smällt smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smörjd och bröad form. Grädda mitt i ugnen i 15-20 min. Låt kakan kallna. Pudra över med florsocker.

Ensilada 4 port.

500g köttfärs
1 påse tacokryddmix
8st tortilla bröd
5dl lätt crema fraish
1 burk tacosås
riven ost

Stek köttfärsen och blanda ner tacokryddan. Lägg sedan köttfärsen i tortilla bröden i en djup form. Blanda creme fraishen med tacosåsen och häll över tortillasen, strö över den rivna osten. In i ugnen ca 30min på 225 C. Serveras med sallad.

Morotskaka

8ägg
8dl strösocker
8dl vetemjöl
4tsk bakpulver
4tsk bikarbonat
4stk kanel
nästan 1kg rivna morötter

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resten av ingredienserna till kakan i ägg smeten. Smörj en stor plåt med höga kanter. Häll i smeten och grädda i 40-50 min i 175 C

Glasyr:

200g smält smör eller margarin
2pkt philadelphiaost
1pkt florsocker
3msk vaniljsocker
Vispa och ha på kakan när den har svalnat.


Kommentarer
Postat av: Maggan

Ja, då är det bara att sätta igång då…

Tackar!!



2010-10-02 @ 19:09:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0