Läger 5 27/6 - 3/7 2010

Denna vecka var det dags för det blandade lägret vilket innebär att Stockholms Handikappridklubb har ett antal platser. Detta läger är alltid väldigt trevligt och det blir en liten annan stämmning på lägret då det är fler vuxna här i och med att vissa har medhjälpare med sig.

Måndagen startade med en ridlektion där takt, sits och balans stod i centrum. Sedan var det dags för välförtjänt lunch. Är man på ridläger och håller igång hela dagarna så gäller det att äta ordentligt, och här behöver man aldrig gå hungrig utan det känns som om man äter mest hela tiden. Men sen är man ju hungrig nästan jämt också :)

Efter lunch fick deltgarna lite information om hur hästar,stall och utrustning skall skötas om under veckan de är här. Utdelning av pjäser till fredagens stora föreställning var det också, och vill man visa upp en bra pjäs är det bara att börja planera direkt! Sen gäller det även att komma ihåg att göra höpåsarna till sin häst så den slipper vara hungrig.

På tisdagen red hälften av gruppen ut medan andra halvan tränade på Working Wquitation banan i ridhuset. Teorin bestod av dekorativ hästvård och under eftermiddagens ridpass så fick deltagarna rida över bommar för att träna på vägar och lätt sits. Eftersom många på detta blandade läger tycker om musik och att sjunga så är Allsång på Skansen lite av en tradition. Så på kvällen skråldes det för fullt ute i lägerhuset.

Onsdagen bestod som vnligt av veckans första tävling tillsammans med hästarna, bruksridningen. I år gäller det ju att kunna hantera ett svärd på bästa sätt ;)

Resultatet blev som följer:
     1:a Emelie på Ratata
     2:a Thomas på Ravon
     3:a Ellen på Surprise

Dagen avslutades med 24 karat där alla kämpade stenhårt för att vinna!

Nybygget äger ju ett annat torp i närheten som heter Skirsnäs som hyrs ut under sommaren. Där har de även lite sommabete för unghästar och fåren bor där året runt. Det är dit som vi rider och fikar under nästan varje läger. I år bor Blixten och Gullspira där under sommaren och denna vecka befann sig även Konrad och Pricken där då de hade lite semester. Så de kan man klappa på medan man äter sockerkaka och dricker saft.

 

Rykttävlingen pågår ju under hela torsdagen och detta läger som det har lagts ner mest tid på den tävlingen. Alla hästar var väldigt fina och några av barnen ville knappt äta lunch för att de vill borsta så mycket.
Vinnare blev tillslut:
     1:a Emelie med Ratata
     2:a Elin med Iddy
     3:a Siri med Herkan och Sofi med Kotten

Under hela veckan var det väldigt väldigt varmt ute och då är de viktigt att dricka mycket. Ledarna hade sina egna idéer på hur man skulle få i deltagarna dryck, dels så inehåll en av 3-kampsgrenarna att man skulle dricka vatten fortast och en dag var man tvungen at dricka ett glas saft eller vatten för att få handla i kiosken. Alla sätt är bra utom de dåliga brukar man ju säga

På fredag morgon började träningen inför avslutningen och de som skulle visa upp en kadrilj fick träna på det och de andra fick träna lite på olika moment ur Handy Horse banan. Eftermiddagen bjöd på banhoppning och kvällen på uppvisning av tre väldigt bra pjäser och prisutdelning. Sedan var det korvgrillning och ett spännande avgörande av 3-kampen (denna vecka hanns bara tre grenar med, ibland blir det så).

Avsutningsdagen bjöd på väldigt väldigt varmt väder men alla överlevde utan värmeslag, men det gick åt lite mer saft än vanligt. Föräldrar och släkt fick se en fin kadrilj och de placerade i Handy Horsen blev:
     1:a Elin på Iddy
     2:a Emelie på Ratata
     3:a Tuwa på sin egna Prins

 Alla på Nybygget vill tack för ett väldigt trevligt läger och hoppas ni är nöjda över er vistelse!

Fler bilder från lägret finns här


Kommentarer
Postat av: f.j

får man bada med hästarna på lägret??

2010-10-02 @ 19:55:59
Postat av: therese

Hej f.j



Tyvärr har vi ingen möjlighet att bada med hästarna.



Therese



2010-10-02 @ 19:56:14
Postat av: Emelie

Så kuuuuuuuuuuuuul !! längtar redan tills nästa år Bästa hästen Skitroliga prsoner och ledare:D Finns det inga fler bilder från lägret Roliga tävlingar också Kul att vinna xD



2010-10-02 @ 19:56:31
Postat av: Karin

Det ser så roligt ut!! Längtar så till mitt läger, nr 9 Då kommer jag, Elin, Frida, Felicia och Vendela! Vi ses då, ha det bra!



2010-10-02 @ 19:57:13
Postat av: Elin

ridlägret va bäst, alla va jättesnälla och roliga.

tycker de ska komma flera bilder



2010-10-02 @ 19:57:36
Postat av: Evelina

Det ser så himla kul ut o jag kan knappt vänta på o få komma tillbaka! Jag längtar så himla mycket efter Frida, världens helt klart bästa ponny! <3 Pussa massor på henne så ses vi på läger 7! <3



2010-10-02 @ 19:57:49
Postat av: Linnea

Vart hittar man dags schemat till ridlägret?

Ska förresten på ridläger 7



2010-10-02 @ 19:58:09
Postat av: Therese

Hej Linnea!



Schemat skriver vi inför varje läger så det kommer finnas uppsatt när du kommer hit



/Therese



2010-10-02 @ 19:58:26
Postat av: Liv

Vilken tid ska de som kommer på läger 8 vara där? I miss u Compa och alla andra!

2010-10-02 @ 19:58:49
Postat av: Åsa

Hej Liv.



Samlingen är kl. 16.00 på söndaen.



Åsa



2010-10-02 @ 19:59:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0